sponsoren

Plus
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > nieuws  > een schone avond4daagse.

Een schone Avond4Daagse.

In 4 stappen naar een schone Avond4Daagse!

Ook dit jaar gaan we samen voor een schone Avond4Daagse. Een vierdaagse waarbij we geen afval achterlaten. Zodat niemand meer ziet dat er een grote stoet kinderen en volwassenen is langsgekomen.

Vier handige tips waarmee je de Avond4Daagse schoonhoudt.

STAP 1
Gezonde snacks in bakjes, drinken in bekers. Tijdens een wandeling van 5 of 10 kilometer kun je onderweg wel wat energie en vocht gebruiken. Verpak snacks in bakjes en neem water mee in bekers of bidons. Dat scheelt een hoop afval.
STAP 2
Verzamel afval onderweg. Bij de start worden er zakken uitgedeeld, waarin je klokhuizen, schillen, pakjes, blikjes en zakjes kunt verzamelen. Heb je zelf geen zak? Bewaar dan je afval voor de bakken die je tegenkomt of gebruik de afvalzak van iemand anders.
STAP 3
Pak 't op, neem 't mee! Ligt er onderweg iets op de grond? Pak ’t op en neem ’t mee. Er is altijd wel iemand met een afvalzak in de buurt. Ook bij de finish staan bakken waar je afval in kan gooien.
STAP 4
Leer meer over zwerfafval! Afval dat niet wordt opgeruimd, zwerfafval, schaadt de natuur. Meer weten? Kijk op www.aandeslagmetafval.nl.

 WIST JE DAT...

...een schone straat minder snel vies wordt? Mensen laten namelijk minder afval achter als het ergens netjes is!

 WIST JE DAT...

...het wel een jaar duurt voordat een bananenschil is verteerd. Dat kauwgom zeker 20 jaar blijft liggen en dat plastic flesjes nooit helemaal vergaan.

Archief


Per maand